Deelnemers

The Nature building project
Door Biobased Creations
Bouw
Bouw je eigen duurzame constructie met de Nature Building Kit. Met dit modulaire bouwsysteem bepaal jij zelf hoe jouw biobased constructie er uitziet en welk materiaal je gebruikt.
Exie Experts in Healthy Houses
Bouw
Exie is expert in hennep en stro. Gezonde materialen om je huis mee te isoleren. Exie gooit niks weg. Met de bloemetjes wordt een heerlijk hennep biertje gebrouwen, te krijgen op ZLND2050.
Rik Makes: Compostboard
Bouw
Het compostboard van Rick is materiaal wat het leven kracht geeft. Een product wat te vergelijken valt met hout en ook biologisch afbreekbaar is. Door de natuur én voor de natuur.
Ineke Otte
Workshop
Lifestyle
Kunstenares Ineke Otte is bekend om haar mosselketting voor koningin Maxima. Op het festival ZLND2050 geeft Ineke een workshop hoe je sieraden maakt met natuurlijke materialen.
The Holy Spiritus
Food
Gevestigd in een kerk, doet deze brouwerij water in drank veranderen. Drank gemaakt met alleen maar diverse regionale grondstoffen. Al zin in een goddelijk drankje? Kom proeven!
THYS+GUTBERLET
Workshop
Bouw
THYS+GUTBERLET is een jong architectuurbureau en pioniert op het gebied van biobased bouwen. Tijdens het festival organiseren ze een workshop maquettes maken voor jong en oud.
Rothuizen BouwMeesterPro
Bouw
Bij Rothuizen Architecten en Adviseurs werken wij aan projecten die toekomstbestendig zijn, waarbij functionaliteit en duurzaamheid samenkomen. Vandaar ook de organisatie van het ZLND2050 festival.
Het Persoonlijk Klimaatakkoord
Lifestyle
Hoe verminderen we de CO2 uitstoot en hoe ga je hier bewust mee om? Welke keuzes maak je de komende 9 jaar om binnen het maximum te blijven? Wik en weeg op de weegschaal!
Zeeuwse Milieufederatie
Lifestyle
Zeeland is een prachtige provincie en dat ziet ZMF ook. Zij zetten zich in om een groen Zeeland te creëren én te behouden. Want, wat zij zeggen: wie nu leeft, zorgt ook voor later.
Zeeuwsche Zoute
Food
Van het totaal aardoppervlak is 70% zee. Dit is de grootste bron voor zout. Zo maakt Zeeuwsche Zoute écht Zeeuws zout. Doe toch niet zo flauw en kom maar een kijkje nemen!
De Woongaard
Excursie
Bouw
De Woongaard is bezig met het realiseren van een ecowijk die energieneutraal is. Tijdens het festival zullen zij rondleidingen geven bij dit interessante project in Serooskerke.
HZ Marine Biobased Specialties
Bouw
Nieuwsgierig naar zeewier? Wat velen niet weten is dat sommige zeewieren vol eiwitten zitten en ook toegepast kan worden in de bouw. Voedzaam en duurzaam dus. De HZ onderzoekt dit verder.
ZWAAN
Lifestyle
Dit one-woman bedrijf zet zich volledig in voor zowel milieu als mode. Al haar kledingstukken zijn handgemaakt én duurzaam. Al enthousiast? Nu beschikbaar op het ZLND2050 festival!
De Zadenruilbeurs
Lifestyle
Ben jij ook een zadengek? Neem je eigen zaadjes mee en ruil deze tijdens het ZLND2050 festival. Misschien sucSEED jij wel om het beste zaadje te bemachtigen!
Scouts4Science
Workshop
Lifestyle
De Plastic Soup is een probleem. Steeds meer microplastics komen in de voedselketen terecht. Scouts4Science wilt hier de bewustwording van vergroten met een tof bordspel: Clean up!
Slow Food
Bij de stand van De Grote Verleiding
Food
Goed, duurzaam en eerlijk eten is wat Slow Food wilt, want wat wij eten definieert onze omgeving. Zo wordt er aan mens als milieu gedacht. Niks fastfood, alleen maar Slow Food!
Moois & Meer
Lifestyle
Wil jij stoer, casual of toch elegant? Moois & Meer verkoopt allerlei soorten kleding die op een duurzame en verantwoorde manier zijn geproduceerd. Geïnspireerd door de natuur en het buitenleven.
EWB
Onder voorbehoud
Bouw
We kampen met veel droogte. EWB filtert met schelpen en minderalen regenwater en zorgt ook nog voor de opberging hiervan. Zo wordt drinkwater bespaard.
HZ lectoraat Aquacultuur
Lifestyle
Zeeland staat bekend om zijn aquacultuur. Wist je dat schelpdieren ontzettend laag in de voedselketen zitten en daardoor heel weinig CO2 uitstoot veroorzaken?
WOODinc
Bouw
Het paal- en balkensysteem wat geperfectioneerd is in Japan. De HSB woningen van WOODinc staan bekend om hun robuustheid. Daarnaast is het systeem ook nog eens modulair!
HuisVeendam
Bouw
HuisVeendam maakt van grondstoffen in onze achtertuin een esthetische toplaag voor plaatmateriaal. Deze biobased interieurplaten zijn o.a. te zien in het Mauritshuis en op de Floriade.
De Ketchupfabriek
Foodtruck + kraam
Food
Friet zonder saus? Dat kan niet! De Ketchupfabriek heeft hier dé oplossing voor: op authentieke wijze handgemaakte ketchup met de beste tomaten uit eigen lokale streek. Voor jou en je (to)maatje.
Samen Bouwen, Samen Wonen Vlissingen
Lifestyle
We wonen in een tijdperk, waarbij we anders moeten wonen. Onze tijd is tijd voor actie. Samen Bouwen, Samen Wonen zorgt ook voor deze actie met hun duurzame en modulaire woningen.
Speelhof Hoogerzael
Lifestyle
In Speelhof Hoogerzael ontmoeten natuur en kinderen elkaar. Lekker ravotten, snoepen van het fruit en een eigen groente-tuintje onderhouden.
De Zaderij
Lifestyle
Biologische zaden die niet genetisch gemanipuleerd zijn en ook nog eens een hoge voedingswaarde hebben. Deze zaadjes zijn om op te vreten, natuurlijk wel pas nadat ze uitgegroeid zijn.
HZ Unviversity of Applied Sciences Lectoraat Biobased Bouwen
Workshops
Bouw
Wil je meedoen aan een workshop waarbij je met mycelium, bamboe, kalkhennep, aardappelzetmeel of mosselcomposiet je eigen biobased materiaal maakt? Volg één van de workshops!
Blue Blocks
Bouw
Zeewier kan je eten, maar hier blijven vezels van over. Blue Blocks maakt plaatmateriaal van deze vezels. Deze composteerbare platen stoten geen CO2 uit bij productie én houden CO2 vast.
Architect voor de Dieren
Bij de kraam van gemeente Middelburg: Cool Towns
Bouw
Wist je dat schapenwol in Nederland als afval verbrand wordt? Architect voor de dieren ontwikkelde een groendak op basis van schapenwol en zet zich verder in voor natuurinclusief ontwerpen.
Bib’s
Lifestyle
Luiers bestaan voor een groot deel uit plastics. Bij Bib's hebben ze daar een oplossing voor, namelijk wasbare luiers. Daarnaast hebben ze nog meer duurzaam spul! Zo, en nu lekker op je Bib's zitten.
Kleding Bibliotheek Middelburg
Lifestyle
Ga jij graag goed gekleed? Ben jij nét diegene waarvan de juiste stijl nooit past? Tijd om een duik te nemen in de grote kledingkast bij Kledingbibliotheek Middelburg!
VELT Zeeuwse Eilanden
Lifestyle
Hoe maak je Zeeland groener? VELT zet zich in om een biodiverser Zeeland te creëren. Hoe zij dit willen realiseren en wat ze eraan doen? Dat leggen zij uit op het ZLND2050 festival.
Scalda
Bouw
Studenten winnen de Special Award bij de Smart Circulair Bouw Ontwerp Challenge! Duurzaamheid is ook bij mbo-school Scalda punt van gesprek. Kom jij een kijkje nemen?
Groene Bouwmaterialen
Bouw
Leemplaten, kalkhennep isolatie, natuurverf, eco-boards en nog véél meer. Groen moet je doen en dat is wat Groene Bouwmaterialen dus ook levert.
Zoetebredero
Food
Zoetebredero, een voor elk wat wils winkeltje, waarbij alles uit eigen huis en tuin komt. Heb jij zin in vers gemaakte confituur of toch liever die overheerlijke chutney? Kom het snel maar proeven!
Tuinderij Plantalia
Lifestyle
Wil jij ook oogstgenoot zijn van deze tuinderij? Tijdens het festival legt Plantalia alles uit over groenten en hoe hun tuin werkt. Je leert hoe zij dit op een biologische manier doen.
Woongoed Middelburg
Bouw
Is het mogelijk om sociale woningbouw biobased en duurzaam te realiseren? Woongoed is hier als wooncorporatie mee bezig!
CitySeeds
Bouw
Altijd al een eigen moestuintje willen hebben? De natuur of mensen om je heen een handje willen helpen? Dat kan allemaal bij CitySeeds! Zo plant jij de toekomst, dat is pas echt zaden doen.
Gemeente Middelburg, Cool Towns
Bouw
Hittestress moet voorkomen worden, maar hoe? Cool Towns laat zien hoe met aantrekkelijke oplossingen steden robuust en klimaatbestendig worden: groener en biodiverser.
De Grote Verleiding
Food
Het is zeker een enorm grote verleiding om in de heerlijke appels van De Grote Verleiding te bijten. Deze winkel is eerlijk, heerlijk én biologisch. Wat wil je nou nog meer?
(H)eerlijke Kost
Foodtruck + Koffie truck
Food
De hippe foodtruck is zeker niet te missen! Deze Zeeuwse foodies brengen Mexico zo naar je voordeur en maken Zeeland een stuk spicier met hun culinaire hoogstandjes. Zet je sombrero maar op en geniet!
Good Fish
Foodtruck
Food
Altijd afgevraagd of de vis die je nou eet echt goede vis is? Is kweken van vis duurzaam? Good Fish helpt je met deze vragen. Voor 100% goede vis! Er zwemmen namelijk meer vissen in de zee.
Voedselbos de Langhe Laere
Food
Is er wel een toekomst voor de landbouw met al die droogte? Jazeker! Voedselbossen hebben bij droogte een hoog rendement. De Langhe Laere verkoopt producten uit hun voedselbos.
Repair Café Middelburg
Lifestyle
Stop met 'kapotte' spullen weg te gooien en ga nu naar het Repair Café, waar je samen met kundige vrijwilligers jouw spullen weer nieuw leven inblaast.
Finding ROOTS
Lifestyle
Wil jij een changemaker zijn? Finding ROOTS is een project van ZB &ZMf. Met dit actieprogramma leer je als jong professional alles over duurzaam leiderschap en hoe jij de toekomst kan veranderen.
CircuWall
Bouw
Iedereen kan met het systeem van CircuWall overweg, zelfs je partner die twee linker handen heeft. Zo in elkaar gezet dus en daarnaast zijn de producten ook nog eens van hergebruikte veluxen.
IsoHemp
Bouw
Deze blokken van IsoHemp zijn zowel constructief als isolerend. 100% natuurlijk! Daarnaast is het ook nog eens vochtregulerend, waardoor een prettig binnenklimaat ontstaat én nog veel meer!
Hardhout Zeeland / Van Hese Infra
Bouw
Palen, planken en balken, je vindt het allemaal bij Hardhout Zeeland! Wil jij Azobe of Okan? Hoe dan ook, met dit tweedehandse hardhout kan jij zeker jouw duurzame project afmaken.
Schildersbedrijf Noom
Stand en workshop
Bouw
Wist je dat je met puur natuurlijke producten je huis in de lak kunt zetten? Noom laat biobased verven zien en geeft een workshop kaleien.
Zeeuws Veilinghuis
Onderdeel van de rondleiding over het terrein
Bouw
Tweedehands is hip. Het Zeeuws Veilinghuis is expert in antiek en schilderijen uit voormalig Nederlands Indië. Op het festival zullen ze een paar rondleidingen doen, dus kom gerust langs!
Logus Bouwcenter
Bouw
Al je spullen voor de bouw en verbouw haal je bij Logus Bouwcenter. Op het ZLND2050 festival laat Logus zien hoe ver zij staan met het gebruik van biobased materialen.
Raab Karcher
Bouw
Raab Karcher is een groothandel in bouwmateriaal. Op het ZLND2050 festival laat Raab Karcher zien hoe ver zij staan met duurzaam bouwen.

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Statistische cookies helpen eigenaren van websites begrijpen hoe bezoekers hun website gebruiken, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren.

Marketingcookies worden gebruikt om bezoekers te volgen wanneer ze verschillende websites bezoeken. Hun doel is advertenties weergeven die zijn toegesneden op en relevant zijn voor de individuele gebruiker. Deze advertenties worden zo waardevoller voor uitgevers en externe adverteerders.